MY PASSION

MY PASSION

Friday, August 21, 2015

Episod #dontjudgechallenge

Penah dengar pasal #dontjudgechallenge ni? Haah yang dah jadi trending kat twitter tu. Tak terniat di hati pun nak join challenge tu sebab kebanyakkan aku tengok macam nak promote diri je. Conteng muka kasi buruk pastu dapat pujian sebab memang kau dah cantik/kacak pun.

Harini aku kat office ni bosan tak tahu nak buat mende, so aku create #dontjudgechallenge versi aku sendiri. Nak dijadikan cerita aku check dalam beg aku ni ada 1 lighter hijau. So aku bawak la lighter ni ke hulu ke hilir dalam office tu. Just nak tengok reaksi dorang.


Selepas 1 rondaan aku buat dalam office, ni respon yang aku dapat dari mak cik cleaner sampai la ke staff lain:

"oi kau hisap rokok rupanya, aritu cakap tak hisap rokok"
"Saiful hisap rokok ek?"
"Rokok ape ko hisap? boleh la lepak sekali"

..dan soalan ni terus berulang2 ditanya. So, asal pegang lighter je memang di anggap sebagai perokok ke ape??? Lighter ni macam2 boleh guna kan. Nak nyalakan lilin, nak bakar sate ke, nak goreng ikan ke, nak tanak nasi ke, kan?

p/s: Sebenarnya lighter tu aku beli sebab nak bakar lebihan benang baju jer. Orang suka menilai, tapi penilaian mereka ke arah negatif. Say no to smoking


Post a Comment